Zelf klussen met het internet of things

Sleutelen aan de dingen waar je dol op bent. Ik herinner me de Deux Chevaux, net zo fashionably eigen als horloge, bril en schoenen. Ons favoriete exoskelet als statement van mode en hobby. Nieuwe spiegel van de sloop, betere motor, handig bakje aan de achterkant, tikje bredere banden. Couponnetje hoogpolig tapijt op de vloer tegen kou en geluid. Marginale verbetering op marginale verbetering. Af en toe een nieuwe, om de kleur, of toch een 2CV6. Je bent ermee getrouwd, je zet hem naar je hand, je kunt er alles mee, en meer heb je qua auto echt niet nodig. 90 op de snelweg en dus nooit een bon.

Het kon ook je skateboard of je brommer zijn. Maar al die mobielen zijn niet meer zo en vogue. De 2CV van vandaag is een Android device. En morgen misschien een Tizen-apparaat van Samsung. Of Microsoft Bing of Everything. Vroeger was het de IBM PC-kloon. Opvoeren, tunen, je eigen kast, betere ventilator, mathematische processor, ander beeldscherm, noem maar op. Vuile handen kreeg je er niet van. Het kostte je hooguit je nachtrust. En je relatie misschien. Dat is nog steeds zo, het is sterk geïntensiveerd en die trend zet alleen maar harder door.

Digitaal is het nieuwe normaal. Van de PC-hardware zijn we opgeschoven naar de software en de apps. Gemak dient de mens en multifunctionaliteit is troef. Boeken, kleren, spelletjes, tv, je hele hebben en houden op de tablet en de smartphone. Winkelen online – wat velen dachten dat het nooit zou worden – dat is nu de norm. Les: voorspel niet wat het nooit zal zijn, vertel liever wat er aan gaat komen.

Het nieuwe pre-PC-tijdperk

Nu zijn dat de dingen: alle dingen om ons heen. Dat willen we al zo lang: Lewis Carroll, Disney en Paul van Ostaijen gingen ons voor. Met betoverde dingen, die alles kunnen wat wij ook doen. Eenzaam hoef je zo niet meer te zijn. Je kunt eraan sleutelen en poetsen, en ze met elkaar laten praten – wat je maar wilt. Temidden van alle post-PC-dynamiek is dit ook het nieuwe pre-PC-tijdperk van de garage-innovaties. Auto eruit en sensorelektronica erin: Arduino, Ayla, Raspberry PI of de Smart World van Libelium. HP en Apple in je eigen achtertuin. Overal Silicon Valley en de wereld als je poppenhuis annex pretpark. iThings anno 2013:

“Future iThings may bring us an era of “harmony of man with nature”, which means harmony fusion of Physical-space, Cyber-space, and Social-space. We will witness emancipation not only from onerous labor works brought by machine-human interface, but also from the spatial-temporal constrains in Physical-space.”

Straks is het zo normaal dat een kind de was kan doen. Velletjes app-stickers kopen bij de HEMA om op je wegwerpbril te plakken. Zodat je 6 maand Netflix kan kijken voor 2 euro. Alles spraak- en gebaargestuurd. No problemo en straight from da cloud,hoesjes samsung galaxy note 3.

Digitaal als hobby en mode

Digitaal, de taal van de 21ste eeuw als hobby en mode. Wij beginnen dat nu mee te maken. Bijvoorbeeld via de smartphone als mediatior voor alles wat met de auto te maken heeft, onze Smartphone-on-Wheels, tot aan het nieuwe Vibease damesspeeltje. Geen gêne, het liefst noemen we openlijk man en paard. Hoeveel Google Glass moet kosten, weten we nog niet precies. Maar vanuit het modeland italië wil GlassUP voor beduidend minder geld de echte doorbraak worden. 3D-geprinte NFC-ringen met wachtwoorden en toegangscodes erin – nog zoiets. En wat te denken van 'Social housekeeping through intercommunicating appliances and shared recipes merged in a pervasive web-services infrastructure'. Daar krijg je geld voor van de EU. Het moet niet gekker worden.

Afbeelding: Bruce Turner (cc)

Commentaires

Bob Boehnlein (Aprimo) van digital breadcrumbs naar marketinginnovaties

Bob Boehnlein (Aprimo): van digital breadcrumbs naar marketinginnovaties

Tijdens het Aprimo-evenement op 14 september in De Hermitage in Amsterdam kregen wij de kans om Aprimo-president Bob Boehnlein te interviewen. Aprimo (een dochterbedrijf van Teradata) staat bekend om haar cloud-gebaseerde marketing plossingen. We vroegen Bob Boehnlein o.a. over de toekomstige marketeer, de houdbaarheid van de salesfunnel, software-innovatie en de marketingtrends.

Kun je in een paar zinnen uitleggen wat Aprimo doet?

Met onze marketingsoftware kunnen we volgen hoe effectief campagnes zijn. Het helpt marketeers om de marketingmix te optimaliseren. Aprimo is met name gericht op het eerste deel van de funnel: de conversatie met prospects totdat ze een klant worden. Het salesgedeelte kan beter opgepakt worden door CRM-systemen.

Je hebt het over de salesfunnel. Forrester beweert  dat deze ouderwets is en dat marketeers zich zouden moeten richten op de customer life cycle, bent u het hiermee eens?

Nee, ik zou de funnel zeker niet loslaten. Je wilt toch uiteindelijk dat prospects converteren in een klant. Ik geloof wel dat je naast de salesfunnel ook moet zorgen dat je bestaande klanten op de juiste manier benadert.  Vroeger bestond marketing vooral uit eenrichtingsverkeer, door de komst van het internet ontstond er een-op-een-marketing en nu met sociale media is er zelfs many-to-many-communicatie. Iedereen kan via social media zijn mening over een bepaald merk achterlaten, iedereen is dus in principe een marketeer. Behalve het managen van de salesfunnel, moet je ook je merkreputatie goed managen.

Wat is het verschil tussen de marketeer van nu en die van vroeger?

Het grootste verschil is de explosie van kanalen. Waar je jaren geleden maximaal 10 kanalen moest managen, zijn dat er nu 50 tot 100. Dit is een enorme uitdaging voor marketeers, want hoe zorg je dat je je marketing budget zo goed mogelijk verdeelt over al die kanalen? Een marketeer heeft vandaag de dag te maken met zoveel meer complexiteit.

Een andere belangrijke verandering is dat marketing nu veel meer dynamisch is. Vroeger was  een  jaarlijks marketingplan voldoende, nu wordt er verwacht dat je realtime antwoordt. De marketeers van vandaag moeten zich constant aanpassen aan klantgedrag.

Wat zijn je grootste uitdagingen bij de verkoop van marketingsoftware?

Mijn grootste zorg is de economie. Er wordt wel gezegd  dat er een tweede dip aan zit te komen, wat veel bedrijven tegenhoudt om te investeren. Bedrijven zouden zich vooral moeten richten op hun eigen omgeving, als bedrijf heb je toch nauwelijks invloed op de macro-economische ontwikkelingen.  Waar we ons ook nog verder in zouden willen ontwikkelen is dataverwerking. Hoe kunnen we alle kanalen inzetten om informatie een 360 graden-klantbeeld te krijgen. Marketingsoftware zou alle digital breadcrumbs moeten verzamelen om zo een digitaal spoor van de klant te maken.

Het gebruiken van al deze data heeft nogal een impact op privacy, hoe gaan jullie hiermee om?

Wij vinden dat de regelgeving continu aangepast zou moeten worden aan wat er mogelijk is. Ook moet je als marketeer rekening houden met “webetiquette”. Er zijn marketingactiviteiten die je nou eenmaal niet doet, zoals bijvoorbeeld het huis van je klant met Google Streetview opzoeken om daar een marketingcampagne omheen te bedenken.

Hoe innoveren jullie? En hoe zorg je ervoor dat je de markt voor blijft?

Dat is voor ons een echte uitdaging, omdat we niet alleen moeten kijken naar het klantgedrag van vandaag, maar ook van morgen. We hebben een Customer Advisory Board die ons feedback geeft over onze huidige software. Deze board kan ons echter niet vertellen hoe de software van morgen eruit moet komen te zien. Om de markt voor te blijven, wedden we op investeringen in nieuwe technologieën, uiteraard wel op basis van uitgebreid onderzoek. Wij noemen dit ook wel skate where the puck is going, wat aangeeft dat je niet skate naar diegene die de puk wegslaat, maar dat je vooruit schaatst zodat je de puk precies op het juiste moment kan opvangen. We moeten keuzes maken. Twee gokken die we afgelopen jaar hebben gemaakt zijn realtime marketing en digital marketing optimization.

De afgelopen jaren heb jij veel bedrijven gezien die de stap naar marketingsoftware hebben gemaakt. Wat zijn bij hen de grootste uitdagingen?

Verandering in de organisatie. Marketeers moeten niet alleen creatief zijn,Samsung Galaxy S4 hoesjes, maar ze moeten ook laten zien hoeveel hun marketinginvesteringen opleveren. Omdat bij de meeste marketeers de rechter hersenhelft het meest is ontwikkeld, is het inrichten van effectieve marketingprocessen een uitdaging. Wij willen marketeers ondersteunen bij deze processen, zodat zij zich op andere activiteiten kunnen richten.

Commentaires

Google+, we moeten er echt aan geloven

Het is zover. Het negeren van Google+ behoort niet meer tot de mogelijkheden. Google heeft gisteren een nieuwe functie toegevoegd aan Google.nl. Knowledge Graph is de naam. En hierdoor gaat Google+ een belangrijkere rol innemen dan voorheen het geval was. Ja, we moeten er echt aan geloven. Alle marketeers opgelet.

Wat is het idee achter de Knowledge Graph?

De Knowledge Graph is bedacht om, zonder te klikken op een zoekresultaat, direct op de eerste pagina de belangrijkste resultaten te tonen. Google maakt hierbij gebruik van verschillende databronnen zoals bijvoorbeeld Wikipedia. De knowledge graph bestaat al langer. Op Google.com kon je eerder via Engelstalige instellingen de veranderingen aan zien komen. Deze aanpassing is nu ook in Nederland te ervaren via Google Chrome. Het is nog even wachten totdat de veranderingen ook in andere browsers zichtbaar worden.

knowledge graph

Impact op Google+

Vanaf de lancering van Google+ is er direct veel ophef geweest. Desondanks is Google+ door Nederlandse marketeers nooit voor vol aangezien. Ik ken weinig marketeers die proactief met Google+ werken. En om heel eerlijk te zijn heb ik er zelf ook niet veel mee gedaan. Waarom zou je starten met iets wanneer je doelgroep, of die van je klanten,Samsung Galaxy S3 i9300 Hoesjes, nog niet op Google+ aanwezig is? De meningen over het succes van Google+ waren, en zijn dan ook nog steeds erg verdeeld.

Marketing-minded Nederland heeft, als het realistisch kijkt, in ieder geval geen keuze meer. Het moet aan de slag met Google+. Eerder werd het geïntegreerd in Google Places, ook wel bedrijfspagina’s. Nu de knowledge graph is geïntegreerd, krijgt Google+ een nadrukkelijkere rol. Er wordt namelijk, wanneer mogelijk, een koppeling gemaakt met je Google+-pagina. Daarnaast wordt het laatste Google+-bericht getoond, zoals te zien in het onderstaande voorbeeld.

Nu is het alleen nog wachten totdat Search Plus Your World wordt uitgerold in Nederland. Dan is het feest echt compleet.

Ben je nog niet overtuigd? Misschien helpt het dan wanneer je hoort dat Google+ de strijd met Facebook gaat winnen. Vanaf 2016 verwacht SearchMetrics dat er op Google+ meer content wordt geplust (+1), dan dat er op Facebook wordt gedeeld (shares). Kortom, laat Facebook of Twitter een uur met rust, en maak jezelf snel thuis op Google+. Waarschijnlijk weet je straks niet beter.

Credits afbeelding: Muhammad Cordiaz (CC)

Commentaires

7 Ditches TV Mathieu Weggeman over de kracht van het niets doen

Wij marketeers beseffen als geen ander dat organisatievormen veranderen. Mathieu Weggeman is hoogleraar in het fenomeen 'organisatiekunde' en druk bezig directies duidelijk te maken dat er meer is dan een hiërarchisch organigram, de 4 P's en een moneymaking businessmodel. Daarnaast is hij een heerlijk verteller die met een Engels-achtige onderkoelde humor zaken feilloos kan duiden. Kortom: een inspirerend kwartiertje over organisaties, de nieuwe generaties,iPhone 5s hoesje, collectieve ambitie en boeddhisme.

Commentaires

Kees van Kooten er zal wat te lachen zijn in Groot Dictee

Groot Dictee

Schrijver en komiek Kees van Kooten schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse taal. Dat nieuws brengt de Volkskrant vandaag. Het Dictee wordt volgens Van Kooten anders dan anders.

Van Kooten schaart zich met het schrijven van het Dictee in een rijtje illustere auteurs. Vorige edities werden geschreven door Adriaan van Dis, Arnon Grunberg en Tommy Wieringa . Dat zet hem niet op een voetstuk, hij kent zijn plaats. “Ik ken mijn kwaliteiten. Ik ben een betere komiek, maar een mindere schrijver. Er zal wel wat te lachen zijn – dat kan ik niet laten.”

Hoe anders het Dictee wordt, daar loopt van Kooten nog niet op vooruit. Maar het complete Groene Boekje uit het hoofd leren zal dit jaar niet garant staan voor een goed resultaat. “Er is zo veel meer aan de hand in de Nederlandse taal dan de juiste spelling.”

De uitzending van het Groot Dictee is op 18 december. Presentatie is in handen van Martine Tanghe en Philip Freriks.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-1939115379010364"
data-ad-slot="1637854123">

Commentaires

Ideaal voor zwoele zomeravonden leeslampje met ventilator

Leeslampje met ventilator

Nu het zweet je ook ‘s avonds nog van het voorhoofd gutst is dit misschien wel de ideale vakantiegadget voor iedere boekenwurm: een clip-on leeslampje met verstelbare ventilator. Hiermee houd je je hoofd – ook bij zomerse temperaturen en spannende boeken – gegarandeerd koel. 

Het leeslampje kan met de klip zowel op boeken als op een ereader bevestigd worden. Zowel het lampje als de ventilator kunnen versteld worden. Daardoor kunnen lichtstraal en luchtstroom geheel naar wens gericht worden. Het lampje weegt 85 gram en werkt op 3 AAA batterijen.

Problematisch is alleen dat ons geen Nederlandse importeur bekend is. Op de Chinese handelssite Alibaba kan de gadget alleen in aantallen van 200 exemplaren besteld worden, tegen een stuksprijs van ca. 2 dollar (exclusief verzending). Het wachten is dus op een slimme boekhandelaar die een partijtje van deze verkoelende leeslampjes in huis haalt.

Leeslampje met ventilator (zwart)

style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-1939115379010364"
data-ad-slot="1637854123">

Commentaires

LinkedIn breidt Company pages uit met showcase pages

( septembre 9, 2014 at 3:54 ) · Filed under PERSBERICHTEN,

Sinds vorig jaar oktober is het voor elke organisatie mogelijk om uitgebreide Company Pages te maken op LinkedIn. Ondertussen zijn er wereldwijd zo al 300 miljoen pagina's aangemaakt. Vandaag voegt LinkedIn een nieuwe mogelijkheid toe voor bedrijven met meerdere sterke merken: « Showcase Pages ». Vanaf vandaag kunnen organisaties specifieke pagina's per merk,Samsung s4 hoesjes, campagne, dienst of product initiatief creëren. Dit stelt organisaties in staat om de content af te stemmen op specifieke deelgebieden in hun business en zo de juiste doelgroep te voorzien van de juiste informatie.

Showcase pages voor LinkedIn-leden

LinkedIn-leden kunnen Showcase Pages volgen op dezelfde wijze als bij een Company Page. Op het moment dat leden een Company Page volgen krijgen zij updates van de Showcase Page op hun LinkedIn feed te zien. Dit werkt zowel op de desktop, smartphone als op de tablet. Daarnaast kunnen organisaties meer mensen dan alleen volgers van de Showcase Page bereiken door het inzetten van Sponsored Updates, hierover later meer.

Hoe werkt dat nou?

Huidige Company Page beheerders kunnen Showcase Pages maken en toegang geven aan andere beheerders om de pages te managen. Net als bij Company Pages kunnen beheerders de resultaten monitoren van campagnes binnen Showcase Pages.

Pilot-fase

De introductie van Showcase Pages past bij de belofte van LinkedIn om laagdrempelige oplossingen te ontwikkelen die bedrijven in staat stellen om te zorgen dat de juiste boodschappen goed getarget worden en er engagement ontstaat. In de testfase is nauw samengewerkt met een handvol toonaangevende bedrijven. Zo werkten onder andere Adobe, Cisco, Microsoft en HP mee om het nieuwe product te optimaliseren.

Hieronder een video die laat zien hoe dat er uit ziet.

Binnenkort een handeiding op Marketingfacts!

Commentaires

Waar staan de Firefox-bladwijzers

( septembre 6, 2014 at 4:52 ) · Filed under Non classé,

Bij Internet Explorer zijn de Favorieten gemakkelijk terug te vinden in de gelijknamige map, maar waar zitten de bladwijzers opgeslagen van Firefox. Ik heb alles al doorzocht maar vind geen map genaamd Bladwijzers.

Inzending door: P. Ceyssens

De map Favorieten op jouw computer is enkel en alleen bestemd voor je favoriete websites die je met Internet Explorer bezoekt. Firefox houdt er een iets andere methode van bijhouden op na.

Om de map te openen waar alle zogenaamde profielinformatie is opgeslagen, open je het helpmenu. Klik op de oranje Firefox-knop en klik op »Help«, of klik in de menubalk op »Help«. Als je geen menubalk ziet, druk je eerst op [Alt] en daarna op »Help«.

Klik op »Probleemoplossingsinformatie« en daarna op »Map tonen« achter »Profielmap«. Je bladwijzers staan in het bestand ‘places.sqlite’, maar dat is een bestandsformaat dat alleen Firefox kan lezen.

Wanneer je je aangemaakte bladwijzers wilt gebruiken op een andere pc metFirefox, moet je je bladwijzers eerst exporteren.

Open de bibliotheek met alle bladwijzers met een klik op [Ctrl]+[Shift]+B of klik in het menu op »Bladwijzers« en »Alle bladwijzers tonen«. Je kunt ook op het pictogram aan de rechterzijde van de navigatiewerkbalk klikken en vervolgens kiezen voor »Alle bladwijzers tonen«.

Klik op »Importeren en reservekopie maken«. Kies voor »Bladwijzers exporteren naar HTML…«. Selecteer de opslaglocatie en klik op »Opslaan«.

Wanneer je de bladwijzers wilt importeren in Firefox (of een andere browser) op de andere pc, bewandel je dezelfde weg, alleen kies je dan voor »Bladwijzers importeren vanuit HTML…«.

Selecteer het bestand met de opgeslagen bladwijzers en klik op »Openen«.

Je Firefoxbladwijzers zijn nu ook beschikbaar in de andere browser.

Een reactie op “Waar staan de Firefox-bladwijzers?”

  1. Hans Geurs zegt:

    Ik ben enkele maanden overgestapt van Outlook Office naar Firefox. Ik heb via “Bladwijzers importeren vanuit HTML…” geprobeerd mijn bladwijzers over te zetten. Dit is echter maar voor de helft gelukt: alleen de bladwijzers van A t/m M zijn overgezet,iPhone 4s hoesje.
    Hoe krijg ik de overige bladwijzers (N t/m Z) over?

Commentaires

Boekface een boek voor je gezicht

( septembre 5, 2014 at 4:13 ) · Filed under omgedraaid klaslokaal,

thumbnail

Tweet

Een leuk initiatief met boeken: op het blog Boekface vind je foto’s van mensen die hun gezicht verschuilen achter een boek. Zelf ook meedoen is eenvoudig. Neem een boek uit je boekenkast met een gezicht erop en poseer zo voor de camera dat het net lijkt alsof het gezicht op jouw lichaam hoort. Stuur deze vervolgens op naar Boekface en wie weet verschijnt jouw boekgezicht als volgende op de site! Hieronder vind je enkele bijzonder geslaagde boekfaces.

Huid en haar Grossman Tulpen

http://boekface.wordpress.com/

Commentaires

Gijs Vroom (Emerce) “Als uitgeverij moet je klaar zijn voor een papierloze toekomst”

( septembre 4, 2014 at 2:33 ) · Filed under omgedraaid klaslokaal

Al in zijn studietijd gaf Gijs Vroom allerhande tijdschriften en magazines uit. Toen hij voor VNU werkte begon het bij hem te kriebelen om zelfs iets nieuws te gaan doen met zijn plannen. De kans om die uit te voeren zag hij in de overname van Emerce in 2009. Daar geeft hij uit in het groot, waarbij hij zich niet meer richt op Nintendo en Playstation maar op de invloed van digitalisering op business, media en marketing. In deze aflevering van Top Names gaat hij met Fast Moving Targets in gesprek over de kracht van de mix en een papierloze toekomst.

Toen Vroom Emerce overnam bestond het uit een blad, een website, een jaarlijks evenement en acht man personeel. Drie jaar bouwde hij aan het merk ‘Emerce’. Nu staat het voor vooruitgang, nieuw en fris op het gebied van business, media en marketing. Emerce is er inmiddels mee uitgegroeid tot een rendabel bedrijf. Vroom: “We maken omzet op ons blad, sponsoring, ons e-guide-boek, een website die uitgebreid is met nieuwe diensten en kaarten voor events onder andere op het gebied van financial, retail en healthcare. In die mix van producten ligt onze kracht. Alleen als eventcompany zouden we geen achterban of nieuws hebben, en dan zit je niet ‘in het hart van’.”

De organisatie van achttien events staat garant voor meer dan 50 procent van Emerces inkomsten. Maar met 3.000 betalende en 8.000 gratis abonnees blijft ook het blad een belangrijk onderdeel van de mix. Bovendien vormt de database daaronder de basis voor marketing van Emerce Events.

Wat er in de toekomst met het blad gaat gebeuren weet Vroom echter nog niet zeker. Hij merkt dat informatie in tijden van overload speciaal, uniek en goed moet zijn: “Voor nieuws dat voorhanden is kun je geen geld vragen. Paywalls hebben alleen zin voor supergoede en getargete informatie. Maar tot de tijd dat papier geheel vervangen is blijft ons blad nog wel even bestaan.”

Vrooms ambities liggen op het moment vooral op Hollands territorium: eerst hier een goed online platform maken met goed, snel nieuws en uitbreiding met dossiers, whitepapers en jobs. De events hoeven wat hem betreft niet te groeien in aantal, maar wel in kwaliteit. En wellicht richt hij zijn pijlen daarna op events, een blad en een online platform in het buitenland.

Vroom droomt zo uiteindelijk een overkoepelende merknaam ‘Emerce’ te creëeren waarbinnen via kanalen allerlei communities bediend worden. Heel anders dan in zijn studietijd, toen voor iedere doelgroep aparte tijdschriften en magazines gemaakt werden.

Commentaires

« Previous entries Page suivante » Page suivante »