Google+, we moeten er echt aan geloven

Het is zover. Het negeren van Google+ behoort niet meer tot de mogelijkheden. Google heeft gisteren een nieuwe functie toegevoegd aan Google.nl. Knowledge Graph is de naam. En hierdoor gaat Google+ een belangrijkere rol innemen dan voorheen het geval was. Ja, we moeten er echt aan geloven. Alle marketeers opgelet.

Wat is het idee achter de Knowledge Graph?

De Knowledge Graph is bedacht om, zonder te klikken op een zoekresultaat, direct op de eerste pagina de belangrijkste resultaten te tonen. Google maakt hierbij gebruik van verschillende databronnen zoals bijvoorbeeld Wikipedia. De knowledge graph bestaat al langer. Op Google.com kon je eerder via Engelstalige instellingen de veranderingen aan zien komen. Deze aanpassing is nu ook in Nederland te ervaren via Google Chrome. Het is nog even wachten totdat de veranderingen ook in andere browsers zichtbaar worden.

knowledge graph

Impact op Google+

Vanaf de lancering van Google+ is er direct veel ophef geweest. Desondanks is Google+ door Nederlandse marketeers nooit voor vol aangezien. Ik ken weinig marketeers die proactief met Google+ werken. En om heel eerlijk te zijn heb ik er zelf ook niet veel mee gedaan. Waarom zou je starten met iets wanneer je doelgroep, of die van je klanten,Samsung Galaxy S3 i9300 Hoesjes, nog niet op Google+ aanwezig is? De meningen over het succes van Google+ waren, en zijn dan ook nog steeds erg verdeeld.

Marketing-minded Nederland heeft, als het realistisch kijkt, in ieder geval geen keuze meer. Het moet aan de slag met Google+. Eerder werd het geïntegreerd in Google Places, ook wel bedrijfspagina’s. Nu de knowledge graph is geïntegreerd, krijgt Google+ een nadrukkelijkere rol. Er wordt namelijk, wanneer mogelijk, een koppeling gemaakt met je Google+-pagina. Daarnaast wordt het laatste Google+-bericht getoond, zoals te zien in het onderstaande voorbeeld.

Nu is het alleen nog wachten totdat Search Plus Your World wordt uitgerold in Nederland. Dan is het feest echt compleet.

Ben je nog niet overtuigd? Misschien helpt het dan wanneer je hoort dat Google+ de strijd met Facebook gaat winnen. Vanaf 2016 verwacht SearchMetrics dat er op Google+ meer content wordt geplust (+1), dan dat er op Facebook wordt gedeeld (shares). Kortom, laat Facebook of Twitter een uur met rust, en maak jezelf snel thuis op Google+. Waarschijnlijk weet je straks niet beter.

Credits afbeelding: Muhammad Cordiaz (CC)

Commentaires

7 Ditches TV Mathieu Weggeman over de kracht van het niets doen

Wij marketeers beseffen als geen ander dat organisatievormen veranderen. Mathieu Weggeman is hoogleraar in het fenomeen 'organisatiekunde' en druk bezig directies duidelijk te maken dat er meer is dan een hiërarchisch organigram, de 4 P's en een moneymaking businessmodel. Daarnaast is hij een heerlijk verteller die met een Engels-achtige onderkoelde humor zaken feilloos kan duiden. Kortom: een inspirerend kwartiertje over organisaties, de nieuwe generaties,iPhone 5s hoesje, collectieve ambitie en boeddhisme.

Commentaires

Kees van Kooten er zal wat te lachen zijn in Groot Dictee

Groot Dictee

Schrijver en komiek Kees van Kooten schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse taal. Dat nieuws brengt de Volkskrant vandaag. Het Dictee wordt volgens Van Kooten anders dan anders.

Van Kooten schaart zich met het schrijven van het Dictee in een rijtje illustere auteurs. Vorige edities werden geschreven door Adriaan van Dis, Arnon Grunberg en Tommy Wieringa . Dat zet hem niet op een voetstuk, hij kent zijn plaats. “Ik ken mijn kwaliteiten. Ik ben een betere komiek, maar een mindere schrijver. Er zal wel wat te lachen zijn – dat kan ik niet laten.”

Hoe anders het Dictee wordt, daar loopt van Kooten nog niet op vooruit. Maar het complete Groene Boekje uit het hoofd leren zal dit jaar niet garant staan voor een goed resultaat. “Er is zo veel meer aan de hand in de Nederlandse taal dan de juiste spelling.”

De uitzending van het Groot Dictee is op 18 december. Presentatie is in handen van Martine Tanghe en Philip Freriks.

style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-1939115379010364"
data-ad-slot="1637854123">

Commentaires

Ideaal voor zwoele zomeravonden leeslampje met ventilator

Leeslampje met ventilator

Nu het zweet je ook ‘s avonds nog van het voorhoofd gutst is dit misschien wel de ideale vakantiegadget voor iedere boekenwurm: een clip-on leeslampje met verstelbare ventilator. Hiermee houd je je hoofd – ook bij zomerse temperaturen en spannende boeken – gegarandeerd koel. 

Het leeslampje kan met de klip zowel op boeken als op een ereader bevestigd worden. Zowel het lampje als de ventilator kunnen versteld worden. Daardoor kunnen lichtstraal en luchtstroom geheel naar wens gericht worden. Het lampje weegt 85 gram en werkt op 3 AAA batterijen.

Problematisch is alleen dat ons geen Nederlandse importeur bekend is. Op de Chinese handelssite Alibaba kan de gadget alleen in aantallen van 200 exemplaren besteld worden, tegen een stuksprijs van ca. 2 dollar (exclusief verzending). Het wachten is dus op een slimme boekhandelaar die een partijtje van deze verkoelende leeslampjes in huis haalt.

Leeslampje met ventilator (zwart)

style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-1939115379010364"
data-ad-slot="1637854123">

Commentaires

LinkedIn breidt Company pages uit met showcase pages

( septembre 9, 2014 at 3:54 ) · Filed under PERSBERICHTEN,

Sinds vorig jaar oktober is het voor elke organisatie mogelijk om uitgebreide Company Pages te maken op LinkedIn. Ondertussen zijn er wereldwijd zo al 300 miljoen pagina's aangemaakt. Vandaag voegt LinkedIn een nieuwe mogelijkheid toe voor bedrijven met meerdere sterke merken: « Showcase Pages ». Vanaf vandaag kunnen organisaties specifieke pagina's per merk,Samsung s4 hoesjes, campagne, dienst of product initiatief creëren. Dit stelt organisaties in staat om de content af te stemmen op specifieke deelgebieden in hun business en zo de juiste doelgroep te voorzien van de juiste informatie.

Showcase pages voor LinkedIn-leden

LinkedIn-leden kunnen Showcase Pages volgen op dezelfde wijze als bij een Company Page. Op het moment dat leden een Company Page volgen krijgen zij updates van de Showcase Page op hun LinkedIn feed te zien. Dit werkt zowel op de desktop, smartphone als op de tablet. Daarnaast kunnen organisaties meer mensen dan alleen volgers van de Showcase Page bereiken door het inzetten van Sponsored Updates, hierover later meer.

Hoe werkt dat nou?

Huidige Company Page beheerders kunnen Showcase Pages maken en toegang geven aan andere beheerders om de pages te managen. Net als bij Company Pages kunnen beheerders de resultaten monitoren van campagnes binnen Showcase Pages.

Pilot-fase

De introductie van Showcase Pages past bij de belofte van LinkedIn om laagdrempelige oplossingen te ontwikkelen die bedrijven in staat stellen om te zorgen dat de juiste boodschappen goed getarget worden en er engagement ontstaat. In de testfase is nauw samengewerkt met een handvol toonaangevende bedrijven. Zo werkten onder andere Adobe, Cisco, Microsoft en HP mee om het nieuwe product te optimaliseren.

Hieronder een video die laat zien hoe dat er uit ziet.

Binnenkort een handeiding op Marketingfacts!

Commentaires

Waar staan de Firefox-bladwijzers

( septembre 6, 2014 at 4:52 ) · Filed under Non classé,

Bij Internet Explorer zijn de Favorieten gemakkelijk terug te vinden in de gelijknamige map, maar waar zitten de bladwijzers opgeslagen van Firefox. Ik heb alles al doorzocht maar vind geen map genaamd Bladwijzers.

Inzending door: P. Ceyssens

De map Favorieten op jouw computer is enkel en alleen bestemd voor je favoriete websites die je met Internet Explorer bezoekt. Firefox houdt er een iets andere methode van bijhouden op na.

Om de map te openen waar alle zogenaamde profielinformatie is opgeslagen, open je het helpmenu. Klik op de oranje Firefox-knop en klik op »Help«, of klik in de menubalk op »Help«. Als je geen menubalk ziet, druk je eerst op [Alt] en daarna op »Help«.

Klik op »Probleemoplossingsinformatie« en daarna op »Map tonen« achter »Profielmap«. Je bladwijzers staan in het bestand ‘places.sqlite’, maar dat is een bestandsformaat dat alleen Firefox kan lezen.

Wanneer je je aangemaakte bladwijzers wilt gebruiken op een andere pc metFirefox, moet je je bladwijzers eerst exporteren.

Open de bibliotheek met alle bladwijzers met een klik op [Ctrl]+[Shift]+B of klik in het menu op »Bladwijzers« en »Alle bladwijzers tonen«. Je kunt ook op het pictogram aan de rechterzijde van de navigatiewerkbalk klikken en vervolgens kiezen voor »Alle bladwijzers tonen«.

Klik op »Importeren en reservekopie maken«. Kies voor »Bladwijzers exporteren naar HTML…«. Selecteer de opslaglocatie en klik op »Opslaan«.

Wanneer je de bladwijzers wilt importeren in Firefox (of een andere browser) op de andere pc, bewandel je dezelfde weg, alleen kies je dan voor »Bladwijzers importeren vanuit HTML…«.

Selecteer het bestand met de opgeslagen bladwijzers en klik op »Openen«.

Je Firefoxbladwijzers zijn nu ook beschikbaar in de andere browser.

Een reactie op “Waar staan de Firefox-bladwijzers?”

  1. Hans Geurs zegt:

    Ik ben enkele maanden overgestapt van Outlook Office naar Firefox. Ik heb via “Bladwijzers importeren vanuit HTML…” geprobeerd mijn bladwijzers over te zetten. Dit is echter maar voor de helft gelukt: alleen de bladwijzers van A t/m M zijn overgezet,iPhone 4s hoesje.
    Hoe krijg ik de overige bladwijzers (N t/m Z) over?

Commentaires

Boekface een boek voor je gezicht

( septembre 5, 2014 at 4:13 ) · Filed under omgedraaid klaslokaal,

thumbnail

Tweet

Een leuk initiatief met boeken: op het blog Boekface vind je foto’s van mensen die hun gezicht verschuilen achter een boek. Zelf ook meedoen is eenvoudig. Neem een boek uit je boekenkast met een gezicht erop en poseer zo voor de camera dat het net lijkt alsof het gezicht op jouw lichaam hoort. Stuur deze vervolgens op naar Boekface en wie weet verschijnt jouw boekgezicht als volgende op de site! Hieronder vind je enkele bijzonder geslaagde boekfaces.

Huid en haar Grossman Tulpen

http://boekface.wordpress.com/

Commentaires

Gijs Vroom (Emerce) “Als uitgeverij moet je klaar zijn voor een papierloze toekomst”

( septembre 4, 2014 at 2:33 ) · Filed under omgedraaid klaslokaal

Al in zijn studietijd gaf Gijs Vroom allerhande tijdschriften en magazines uit. Toen hij voor VNU werkte begon het bij hem te kriebelen om zelfs iets nieuws te gaan doen met zijn plannen. De kans om die uit te voeren zag hij in de overname van Emerce in 2009. Daar geeft hij uit in het groot, waarbij hij zich niet meer richt op Nintendo en Playstation maar op de invloed van digitalisering op business, media en marketing. In deze aflevering van Top Names gaat hij met Fast Moving Targets in gesprek over de kracht van de mix en een papierloze toekomst.

Toen Vroom Emerce overnam bestond het uit een blad, een website, een jaarlijks evenement en acht man personeel. Drie jaar bouwde hij aan het merk ‘Emerce’. Nu staat het voor vooruitgang, nieuw en fris op het gebied van business, media en marketing. Emerce is er inmiddels mee uitgegroeid tot een rendabel bedrijf. Vroom: “We maken omzet op ons blad, sponsoring, ons e-guide-boek, een website die uitgebreid is met nieuwe diensten en kaarten voor events onder andere op het gebied van financial, retail en healthcare. In die mix van producten ligt onze kracht. Alleen als eventcompany zouden we geen achterban of nieuws hebben, en dan zit je niet ‘in het hart van’.”

De organisatie van achttien events staat garant voor meer dan 50 procent van Emerces inkomsten. Maar met 3.000 betalende en 8.000 gratis abonnees blijft ook het blad een belangrijk onderdeel van de mix. Bovendien vormt de database daaronder de basis voor marketing van Emerce Events.

Wat er in de toekomst met het blad gaat gebeuren weet Vroom echter nog niet zeker. Hij merkt dat informatie in tijden van overload speciaal, uniek en goed moet zijn: “Voor nieuws dat voorhanden is kun je geen geld vragen. Paywalls hebben alleen zin voor supergoede en getargete informatie. Maar tot de tijd dat papier geheel vervangen is blijft ons blad nog wel even bestaan.”

Vrooms ambities liggen op het moment vooral op Hollands territorium: eerst hier een goed online platform maken met goed, snel nieuws en uitbreiding met dossiers, whitepapers en jobs. De events hoeven wat hem betreft niet te groeien in aantal, maar wel in kwaliteit. En wellicht richt hij zijn pijlen daarna op events, een blad en een online platform in het buitenland.

Vroom droomt zo uiteindelijk een overkoepelende merknaam ‘Emerce’ te creëeren waarbinnen via kanalen allerlei communities bediend worden. Heel anders dan in zijn studietijd, toen voor iedere doelgroep aparte tijdschriften en magazines gemaakt werden.

Commentaires

E-mail marketing transparanter door nieuwe E-mail Code

( septembre 3, 2014 at 5:00 ) · Filed under PERSBERICHTEN,

E-mail marketing transparanter door nieuwe E-mail Code

DDMA en Thuiswinkel.org hebben in samenwerking met werkgeverskoepel VNO-NCW een nieuwe Code E-mail opgesteld die vanaf 1 januari 2012 in werking treedt. De Code E-mail vervangt de bestaande codes voor commerciële e-mail aan bedrijven en consumenten. De nieuwe E-mail Code zorgt ervoor dat bedrijven transparanter gaan/moeten informeren over hun e-mail marketing richting consumenten. Zo moet toestemming voor het ontvangen van e-mail direct zichtbaar zijn en niet enkel meer worden vermeld in algemene voorwaarden. Daarnaast moet iemand zich kunnen afmelden op het niveau waarop hij is aangemeld, bijvoorbeeld bij de holding of – in het geval van hostmailings – rechtstreeks bij de bestandseigenaar. Bedrijven hebben tot 1 januari 2012 de tijd om de code te implementeren (daarna zal de Stichting Reclame Code toezicht houden op de naleving).

De belangrijkste wijzigingen in de code stellen eisen aan transparantie in het vragen van toestemming, bij het afmelden en in het geval van derdeverstrekking.

Zelfregulering

DDMA voorzitter Henry Meijdam: “Als branche pleiten wij voor zelfregulering. Met de nieuwe Code E-mail voegen wij daad bij woord. De Code stelt hoge kwaliteitseisen aan transparantie in reclame via e-mail. Goed voor de consument en voor de organisaties die zich op deze manier positief onderscheiden”,iPhone 4s hoesje, aldus Meijdam.

Volgens Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org werkt zelfregulering beter dan wetgeving: “De bereidheid van ondernemingen is groter om eigen gedragsregels te volgen. Daarbij, als het tot een geschil komt tussen een bedrijf en consument, is een procedure bij de Reclame Code Commissie voor alle partijen goedkoper dan de gang naar de rechter.”

De nieuwe code

De code treedt per 1 januari 2012 in werking en is vanaf vandaag te downloaden (PDF) op de website van DDMA, of bekijk hem hieronder.

Commentaires

ReclameReview ANWB vakantievraag

ReclameReview: ANWB vakantievraag

De vakantievoorbereiding voor de zomer van 2012 is voor veel mensen al in volle gang. Daar speelt de ANWB op in door middel van een campagne die volledig draait om de community van 4 miljoen leden. Iedereen kan op een speciale site een vakantievraag stellen en leren van de ervaring van andere ANWB-leden.

Credits:
Bureau: LEMZ the people's valley
D,hoesjes samsung galaxy note 2.O.P.: Jasper Wolf
Editor: Jurriaan van Nimwegen
Klant: Cordula Van Klink-Hasler, Mark Boekraad
Producer: Karlijn Paardekoper
RTV: Fatima Engelhard
Regisseur: Marleen Jonkman
Productie: Comrad
Geluid: Soundcircus
Postproductie: Storm Post Production

De doelstelling:
De ANWB neerzetten als de autoriteit op het gebied van vakantievoorbereiding.

De uitwerking:
De 4 miljoen leden van de ANWB zijn samen overal al eens geweest. Daarom weten ze alles van een goede vakantievoorbereiding. Al deze kennis kan men vanaf nu delen met elkaar op anwb.nl/vakantievraag. Zo halen we samen het beste uit onze vakantie!

Het oordeel:
Ik vind het idee van deze campagne geweldig. De pay-off 'Samen beter uit' wordt hiermee optimaal bewezen en krijgt nog meer lading. De ANWB was natuurlijk al een autoriteit op het gebied van pechhulp onderweg tijdens je vakantie, maar nu wordt het hele voortraject er ook bij betrokken. En het mooiste is: het gebeurt allemaal op basis van de crowd, namelijk de 4 miljoen leden van de ANWB. Je krijgt dus tips van mensen zoals jij en ik, niet van (bij wijze van spreken) iemand die namens een callcenter de telefoon aanneemt voor de ANWB. Daarmee creëer je heel veel geloofwaardigheid. De commercial die de actiesite www.vakantievraag.nl (de url in de commercial verwijst hiernaar door) promoot, vind ik erg sympathiek. Heel menselijk, heel herkenbaar ook voor bijna iedereen die de commercial ziet. Een echte feelgood-commercial waar het wij-gevoel vanaf straalt. Top!

Commentaires

« Previous entries Page suivante » Page suivante »